JOHAN is de bedrijfsnaam van Johan Bouwmeester: coach, inspirator, trainer en moderator van leiderschaps- en organisatie ontwikkelingsprocessen.

De mens, in al haar eenvoud en complexiteit, is mijn inspiratiebron en werkterrein. Ik geloof in de scheppende kracht van de mens en in het verlangen van eenieder om het eigen talent van betekenis te laten zijn voor anderen. Vanuit deze waarderende en positieve filosofie kijk ik naar individu en organisatie, maar niet zonder de schaduwkanten en dualiteit van het bestaan uit het oog te verliezen.

Mensen zeggen over mij dat ik ruim van geest ben en een creatief denker, met lef om baanbrekende verandering in gang te zetten en tot resultaat te brengen, dat ik inspireer en verbind door een sterk besef van context en continuĂŻteit en dat ik een sterke sparringpartner ben voor bestuur en hoger management.

In 2017 verscheen van mijn hand in samenwerking met Marianne Luyer (MLi-Intermanagement) ons 2e boek: ‘waardegedreven leiderschap: dansen met licht en duisternis’. Met Marianne werk ik samen via onze Maatschap voor Waardegedreven Leiderschap OnTheGood. Daarnaast ben ik als moderator verbonden aan het European Leadership Platform, vanuit dit platform is tevens begin 2016 het boek The New Leadership gepubliceerd, met daarin een bijdrage mijnerzijds over de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn, het machtskruis en de kardinale deugden.

Ten slotte ben ik moderator bij het initiatief van Ruben van Zwieten – De Tafel van XII – een leergang over hoe je als mens en professional om kunt gaan met de uitdagingen van deze tijd.

Meer informatie over de programma’s op waardegedreven leiderschap is ook te vinden op de website www.waardegedrevenleiderschap.nl