JOHAN is de bedrijfsnaam van Johan Bouwmeester: docent, inspirator, gastspreker en moderator bij leiderschapsprogramma’s. Daarnaast ben ik voorzitter van twee raden van toezicht: bij Stichting De Meerpaal (cultuur en welzijn) en Stichting Ante (primair onderwijs)

De mens, in al haar eenvoud en complexiteit, is mijn inspiratiebron en werkterrein. Ik geloof in de scheppende kracht van de mens en in het verlangen van eenieder om het eigen talent van betekenis te laten zijn voor anderen. Vanuit deze waarderende en positieve filosofie kijk ik naar individu en organisatie, maar niet zonder de schaduwkanten en dualiteit van het bestaan uit het oog te verliezen.

Mensen zeggen over mij dat ik ruim van geest ben en een creatief denker, met lef om baanbrekende verandering in gang te zetten en tot resultaat te brengen, dat ik inspireer en verbind door een sterk besef van context en continuïteit en dat ik een sterke sparringpartner ben voor bestuur en hoger management.

In 2017 verscheen van mijn hand in samenwerking met Marianne Luyer (MLi-Intermanagement) ons 2e boek: ‘waardegedreven leiderschap: dansen met licht en duisternis’. Daarnaast ben ik als moderator verbonden aan het European Leadership Platform, docent bij AOG School of Management en in leergangen van Avicenna Academie voor Leiderschap. Ten slotte ben ik voorzitter van de raden van toezicht bij Stichting De Meerpaal in Dronten en Stichting Ante (primair onderwijs).

Meer informatie over de programma’s op waardegedreven leiderschap is ook te vinden op de website van OnTheGood:  www.waardegedrevenleiderschap.nl